پروفیل استیل چیست؟ راهنمای جامع و کلی

هر آنچیز که در رابطه با پروفیل استیل می‌بایست بدانید را از این مقاله دنبال کنید، این مقاله دائم بروز خواهد شد.

پروفیل استیل 304 | پروفیل استیل ۳۰۴

پروفیل استیل، فولاد ضد زنگی می‌باشد که گریدهای مختلفی در بازار دارد و در اتصالات درب و پنجره کاربرد فراوانی دارد. در پروفیل عنصری به نام کروم در آن به کار رفته است که باعث ویژگی خاص ضد زنگ بودن آن می‌شود. در اشکال مختلفی مانند دایره، مربع، مستطیل در بازار قابل ارائه می‌باشد.

  • در برابر زنگ زدگی مقاوم است
  • هزینه مقرون به صرفه‌ای دارد
  • قابلیت بازیافت مجدد دارد

انواع پروفیل استیل

پروفیل‌ استیل از چندین منظر قابل تقسیم بندی هستند. می‌توان آن‌ها را از نظر ظاهری به دو دسته‌ی پروفیل بسته و پروفیل باز تقسیم بندی کرد. دومین تقسیم بندی را می‌توان از نظر کاربردی نمود، در این تقسیم بندی، پروفیل به دو دسته پروفیل استیل صنعتی و پروفیل استیل دکوراتیو تقسیم می‌شود.

پروفیل استیل از نظر ظاهری

پروفیل باز: سطح مقطع در این نوع پروفیل باز است. که خودش انواع مختلفی مانند پروفیل زد، پروفیل فرانسوی، پروفیل مکزیکی، پروفیل سی، ناودانی، تیرآهن، نبشی و آبرو تقسیم می‌شود. این انواع مختلف پروفیل هر کدام کاربردهای مختلفی دارند، مثلا برای ساخت درب و پنجره از پروفیل فرانسوی استفاده می‌شود. به طور کلی پروفیل باز در صنایع خانگی، ساخت وسایلی مانند مبلمان، سقف‌های شیروانی، درب و پنجره و … استفاده می‌شود.
پروفیل بسته: در این نوع پروفیل، همانطور که از نامش پیداست سطح مقطع بسته می‌باشد. شبیه به قوطی فلزی است و هیچ سطح بازی نمی‌توان روی آن مشاهده کرد.
پروفیل سبک: این نوع پروفیل که جنس آن از فولاد است، از نورد سرد یا ورق روغنی ساخته شده است. ضخامت کمتری نسبت به پروفیل سنگین دارد. از پروفیل سبک در صنایع ساخت مبلمان، صنایع هوایی، خوروسازی و … استفاده می‌شود.
پروفیل سنگین: این نوع پروفیل ضخامت بالاتری نسبت به پروفیل سبک دارد و به راحتی دچار ساییدگی نمی‌شود. عملیات جوشکاری را راحت می‌کند، قیمت مقرون به صرفه‌تری نسبت به پروفیل سبک دارد. از پروفیل سنگین می‌توان در مصارف صنعتی مثل ساخت دستگاه‌ها و ماشین آلات سنگین استفاده کرد.

پروفیل استیل از نظر کاربرد

پروفیل ساختمانی: این نوع پروفیل در ساخت و ساز مورد استفاده قرار می‌گیرد که سبک است و باعث استحکام و مقاومت ساختمان می‌شود. یکی از ویژگی‌های پروفیل ساختمانی انعطاف پذیری بالای آن است که استفاده از آن را راحت کرده است. ابعاد آن به دقت ساخته شده است. مقاومت بالایی دارند و در مقابل هر نوع ضربه و خوردگی استحکام و ماندگاری بالایی دارند. پروفیل ساختمانی خود به انواع مختلفی تقسیم بندی می‌شود.

پروفیل صنعتی: این نوع پروفیل ضخامت 5 الی 10 میلیمتری دارد و از ورق سیاه ساخته می‌شود، استحکام بسیار بالای آن باعث شده در ساختمان سازی‌های بسیار بزرگ مورد استفاده قرار بگیرد. قابلیت جوشکاری خوبی دارد، وزن کمی دارد، در برابر رطوبت، ضربه، ساییدگی مقاومت بالایی دارد. از پروفیل صنعتی در صنایع خودروسازی، ساخت و سازهای بسیار بلند به جای ستون استفاده می‌شود.

کاربردهای پروفیل استیل

  • پروفیل ها در صنایع مختلف کاربردهای متفاوتی دارند. از مزیت‌های پروفیل، می‌توان از استحکام و مقاومت بالای نام برد. در برابر هر نوع ضربه و خوردگی مقاوم است و به مقاومت محصولات و سازه‌هایی که با پروفیل ساخته می‌شوند کمک فراوانی می‌کند.
  • پروفیل استیل در صنعت خودروسازی چه ساخت قطعات خودرو چه ماشین آلات سنگین کاربرد دارد.
  • در صنعت ساختمان سازی، ساخت سازه، ساخت درب و پنجره‌ها و فریم‌ها از پروفیل استفاده می‌شود.
  • ساخت مبلمان و قطعات فلزی، نیاز به استحکام بالایی دارد که پروفیل آن استحکام و مقاومت را تامین می‌کند.
  • برای ساخت تجهیزات پزشکی و ورزشی و … می‌توان از پروفیل استیل استفاده کرد.

استاندارد پروفیل استیل

هر فولادی که تولید می‌شود باید استانداردهای جهانی را دنبال کند تا بتواند با کیفیت و با دوام باشد. همانطور که گفته شد ابعاد و کاربرد هر پروفیل استیل متفاوت می‌باشد.

  • اولین نکته‌ای که در انتخاب پروفیل استاندارد باید دقت کرد ابعاد و سایز آن است که اگر به درستی انتخاب نشود کاربرد ندارد و بدون استفاده خواهد ماند و متحمل هزینه بیهوده خواهد بود.
  • ضخامت پروفیل هم با توجه به کاربرد آن باید انتخاب شود. ضخامت پروفیل استیل موجود در بازار از 2 میلی متر شروع می‌شود و تنوع مختلفی دارد.
  • قوطی‌های پروفیل استیل اندازه و سایزهای مختلفی دارد هر سایز وزن خاص خود را دارد، هرچه ضخامت پروفیل بیشتر باشد وزن آن نیز افزایش پیدا می‌کند.

برای شناسایی پروفیل های استاندارد باید آن‌ها را مورد آزمایش قرار داد، استحکام و مقاومت آن‌ها را در برابر حرارت و آب و ضربات سنجید. هرچه مقاومت پروفیل بالا باشد و در برابر خوردگی و ساییدگی مقاوم باشد کیفیت و طول عمر بالاتری خواهد داشت.

ویژگی‌های پروفیل استیل

  • پروفیل استیل در برابر حرارت و گرما مقاومت بالایی دارد.
  • سرما و برودت هوا تاثیری در پروفیل ندارد و تغییر رنگ و حالت نمی‌دهد.
  • زیبایی ظاهری دارد و نیاز به روکش خاصی ندارد.
  • با توجه به ماندگاری و طول عمر بالای آن، قیمت مقرون به صرفه‌ای دارد.
  • ذوب پذیر است و قابلیت بازیافت مجدد دارد.
  • قابلیت جوش خوردن قطعات براحتی وجود دارد.

مقالات مرتبط

keyboard_arrow_up